visitafrica.dk
safari i afrika

Overnatning:
Overnatning er enten i lodges eller såkaldte guest house i standard basic.

Valuta:
Gæster bør selv medbringe valuta til køb af souvenirs og ture som man køber i tillæg. Der er hæveautomater mange steder med mulighed for at hæve penge. Det er også muligt at veksle penge i de største byer vi passerer. Internationale kreditkort og rejsechecks accepteres langt de fleste steder.

Lidt om stederne undervejs:

Sydafrika:
Sydafrika ligger på sydspidsen af det afrikanske kontinent og bliver ofte beskrevet som “a world in one country” - en verden i et land.
Her finder du fantastisk natur, varme og venlige mennesker, kosmopolitanske byer og udmærket infrastruktur - alt sammen noget der gør Sydafrika til et favoritrejsemål, specielt når det gælder safari.
Cape Town
Cape Town kan kaldes en slags gateway mellem Europa og Sydafrika og dette ses til stadighed i både atmosfære, folkene og selve arkitekturen her.
I ‘Mother City’ som byen kaldes lokalt skorter det ikke på attraktioner. Det er som en magnet, en multi-kulturel by som har et væld af muligheder at tilbyde i et relativt småt område - omgivet af spektakulær natur. Fantastiske strande, bjerge, hiking, vandsport, shopping centre, teatre, markeder, museer, historiske såvel som kulturelle attraktioner, en førsteklasses havnefront, gallerier, natklubber, restauranter og der er helt sikkert noget for enhver smag i denne verdensby.
Herunder beskrives nogle at de mest populære seværdigheder;

Table Mountain
Dette 1086 meter høje sandsten dominerer byen og er nødt til at blive besteget! Det er samtidig en oplagt måde at få et perspektiv af byen med fantastisk udsigt over området - et er af de mest koncentrerede men blandede økosystemer i verden.

Bjerget er hjemsted for mere end 1450 forskellige plantearter, mange af disse findes ej andetsteds i verden såsom “the Silver Tree” eller den vilde orkidé “Disa Uniflora”. Table Mountain er klassificeret som den mindste af de seks “blomster kongedømmer” i verden. Den flade top på bjerget er omkring 3 km lang og en million vandrere og turister besøger toppen hvert år.
Man kan vælge at tage turen op med den moderne og en af de mest sikre kabelbaner i verden - dette tager 6 minutter.  Alternativt kan man gå ad en af de ca. 350 stier som går op til bjerget. Denne letteste er vel den populære “Platteklip Gorge rute” - en sti som ses ret tydeligt på fronten af Table Mountain. Man finder på toppen både en moderne restaurant og souvenir shop. 

Cape Point
På spidsen af Cape Peninsula – 60 km sydvest for Cape Town – finder man Cape Point.
Cape Point er det sydvestligste punkt af Afrika og er en af de højeste klippevægge i verden - hele 249 meter over havet. Der er mange flotte stier hvor man kan gå en tur og trække frist luft - direkte fra Antarktis.


Oudtshoorn
Oudtshoorn ligger i Klein Karoo 55 km fra den store kystby George. Nyd den afslappende og venlige atmosfære i byen eller på farmene omkring byen. Nyd glæden ved livet på landet!
Cango Caves: En af verdens store naturlige vidundere som naturen har lavet igennem mange mange år (stalagmitter og stalagtitter). Mystiske store formationer som kan tage pusten fra de fleste - og til og med i mange flotte naturlige farver - dette er et underjordisk “wonderland”.
Strudserne: Af de ca. 400 strudsefarme som ligger omkring denne by har 3 af disse skilt sig særlig ud ved at blive såkaldte ‘show farms’. Kom tæt på disse eksotiske dyr - den største fugleart i verden.

Plettenberg Bay
Plettenberg Bay er juvelen på The Garden Route. Det er mere end en landsby og mindre end en by. Uspoleret område, flotte strande, dramatiske klipper, lagunder, skovområder, floder og havet. Med den flotte udsigt over det Indiske Ocean, er Plettenberg Bay perfekt for turister som er interesserede i at udforske, nyde og se dette fine sted.

I og nær Plettenberg Bay er der mulighed for mange aktiviteter såsom:

● den højeste bungee jump i verden ligger ved Bloukrantz River Bridge. Højden er her 216 meter med et frit fald på hele 7 sekunder!
● kano på Keurbooms River hvis man har lyst til det. Kanoer kan lejes og det er en flot tur i Keurbooms River Nature Reserve.
● Flyv henover Plettenberg strandende med kvalificeret pilot og se både delfiner og hvaler. 

Addo National Park
Dybt inde i dalen Sundays River regionen i Eastern Cape ligger Addo Elephant National Park. Her er aftenens lyde fyldt med dyrenes lyde.
Det originale elefantområde i parken blev åbnet tilbage i 1931, da kun 11 elefanter fandtes i området. I dag har det gode økosystem gjort sit til at der i dag findes mere end 450 elefanter, bøfler, næsehorn, mange antilopearter og mange flere. Men Addo historien er kun lige begyndt. Der er planer om at udvide den 164 000 ha Addo
National Elephant Park til et 360 000 ha mega-park og arbejdet går langsomt fremad mod at omdanne Addo til den ultimative turistdestination.Based on SEEEMS.CMS