visitafrica.dk
safari i afrika


Ngorongoro Krateret - Tanzania


Det fredede område Ngorongoro

En af verdens største Calderas (en sammensunken vulkan) er Ngorongoro krateret med sine 20 km I bredden også et af de bedste steder for safari. Black Rhino findes blandt andet også her. Krateret ligger på 2.286 m over havet og selve krateret er omringet af stejle vægge som steder er 610 meter fra bunden og op. Krateret dækker 260 km2 og er hjemsted for over 30.000 dyr hvoraf ca. halvdelen er zebra og gnuer.
Ngorongoro står oplistet som ”a World Heritage site” og er et af de mest besøgte områder I Tanzania. Vegetation inkluderer græssletter, sumpe, skove, sodaholdige søer og ferskvandssøer og sammenlignes med Noahs Ark og Edens have.
Det er ikke noget problem at se både løve, elefant, næsehorn, bøffel og mange planteædende dyr eksempelvis gnu, Thomsons gazelle, zebra og reedbuch såvel som tusindvis af flamingoer som vader rundt i det lave vand eksempelvis i søen Magadi – søen er meget sodaholdig og ligger i bunden af krateret. Du har også mulighed for at se stammefolk her – Masaaierne – som følger deres kvæg på græsgange netop her.
Based on SEEEMS.CMS