visitafrica.dk
safari i afrika

Cape Town 10 dage

Velkommen til Cape Town, den farverige og stemningsfulde by med sin unikke beliggenhed og de smukke omgivelser. Under dit ophold i Cape Town kommer du til at få indsigt i de mange forskellige kulturer som findes her og den fantastiske mangfoldighed som byen og indbyggerne har at byde på.

Dag 1: Afrejse, Danmark
 
Dag 2: Ankomst Cape Town & Kirstenbosch Botaniske Have
Guidet tur fra lufthavnen via Kirstenbosch Botaniske Have før ankomst til hotellet; Park Inn som ligger centralt på Green Market Square i Cape Town. Efter lidt afklimatiseringstid og måske et brusebad kommer der en vinekspert på besøg for at introducere forskellige vin fra Sydafrika og chanchen for at smage er naturligvis til stede. Middag på hotellets restaurant; Butchers Grill.
Park Inn (A)
Dag 3: Masiphumelele & Solole
Vi starter dagen med et besøg på Masiphumelele (som betyder “vi er lykkedes” på Xhosa); her møder I en lokal guide som viser Jer livet i en Township. Efter denne kulturelle oplevelse tager vi på guidet tur i naturreservatet Solole, her kommer I til at se dyr såsom springbuk, "bontebok", bøfler og andre dyr i dette vildtreservat. Efter denne oplevelse får I serveret frokost på Mnandis imens I kan se bøfler og strudse græsse lige ved siden af.
Park Inn (M, F, A)

Dag 4: Historisk bytur, Bo Kaap & Robben Island
I dag får du mulighed for at lære byen og dens historie at kende med en tur til fods i både nye og gamle bydele midt i centrum. Besøg Malay området Bo Kaap hvor duften af krydderi hænger i luften – og hvorfor ikke gribe muligheden for at komme hjem med nogle spændende nye krydderier til billig penge på Atlas Trading, hvor krydderierne sælges som i gamle dage. Frokosten indtages på Waterfront før I tager færgen over til Robben Island hvor Nelson Mandela sad det meste af sit fængselsophold. Denne aften får I en spændende madoplevelse, I skal nemlig lave mad med en lokal gourmetkok, han tager Jer med på en tur ind i det lokale køkken, som hedder Malay, opkaldt efter slaverne som var her i Cape. En anderledes middag I vil komme til at huske længe.
Park Inn (M, F)

Dag 5: Fridag
Oplev Cape Towns mange attraktioner, rejs til en af Cape Towns mange strande eller køb feriegaverne på Waterfront. Dagen er til fri disposition.
Park Inn (M)

Dag 6: Cape Point & Boulders
Efter morgenmad kommer I på den fantastiske tur ned langs vestkysten af Kap-halvøen med udsigt over Atlanterhavet til Cape Point Natur reservat og Kap det gode håb. Efter et besøg på det gamle fyr og det sydvestligste punkt i Afrika nydes en bedre frokost imens I kan nyde udsigten ud over False Bay og det Indiske Ocean. På vej tilbage til Cape Town kører I omkring Boulders Pingvin Koloni og det historiske Simons Town.
Park Inn (M, F)

Dag 7: Fri morgen/Bustur til Franschhoek
Morgenen har du til fri disposition. Vi mødes efter frokost og rejser fra Cape Town til Franschhoek og det fantastiske vinområde med en lokal guide. I skal her overnatte på det fredelige Klein Waterval Riverside Lodge omgivet af vinranker i den smukke Franschhoek dal. Denne aften er I inviteret til en ægte traditionel Sydafrikansk "Braai" (grillaften) med udsigt over de flotte grønne vinranker.
Klein Waterval Riverside Lodge (M, F)

Dag 8: Vergelegen Vin Estate & Have
Besøg en af Sydafrikas ældste vingårde; Vergelegen. Haven i denne vingård har været et paradis helt siden William Adriaan van der Stel startede med at dyrke jorden her i 1700-tallet. I får en rundvisning I haven hvor hovedattraktionen er rosehaven og de gamle egetræer. Frokosten serveres på Lady Philips Restaurant.
Klein Waterval Riverside Lodge (M, F)
 
Dag 9: Spier Wine Estate & Moyo
Det bliver en sen start denne morgen og I har chanchen til nyde morgensolen ved bassinkanten, ved frokosttid skal tasken dog være pakket og vi siger farvel til Klein Waterval. Før vi helt forlader Franschhoek holder vi et lille stop på Cabriere Vin Estate for at smage på Cape Classique (Sydafrikas svar på champagne). Hen mod slutningen af dagen kommer vi til Spier Vin Estate. Her venter både middag (en buffet) og ægte Sør Afrikansk underholdning som nydes under en fantastisk stjernehimmel. En uforglemmelig oplevelse.
Afrejse (M, F)
 
Dag 10: Hjemkomst, Danmark

M= Morgenmad
F = Frokost
A = Middag, aften

Based on SEEEMS.CMS