visitafrica.dk
safari i afrika

Namibia
 
Namibia’ betyder ‘åbne sletter’ på det gamle sprog Hottentot. Det er en populær turistmagnet med endeløse solskinstimer, fantastiske skuer og usædvanlige stedbeskrivelser.
Namibia ligger lige midt I mellem to ørkener – Namib Ørkenen mod vest, som efter sigende skulle være den ældste I verden og Kalahari Ørkenen mod øst. I det nordlige Namibia finder du den store nationalpark Etosha på ca. 22,000 km2 – her findes landets største koncentration af vilde dyr og mod syd finder du den majestætiske Fish River Canyon.
Verdens højeste klitter findes her og giver ofte luftspejlinger.
 
Namibia var et af de første lande i verden som gik foran for at beskytte miljøet og ca. 15.5% af landet er blevet fredet som nationalpark område. I disse områder findes sjældne og truede dyrearter, fugle- og planteliv som beskyttes. De lever her og giver os et billede af hvordan livet engang var i hele Afrika.
 
Etosha
 
Bestående af den mere end 22.000 km2 store saltholdige ørken, savanne og skov er Etosha nationalpark en af de største reservater i Afrika. Kendetegnet er Etosha pan, en kæmpestor fordybning på ca. 5.000 km2. Dette store hvide område kaldes af de lokale ”great place of dry water” og her forekommer ofte luftspejlinger.
Der er 144 slags pattedyr i parken inklusive elefant, giraf, gnu og ”sort” næsehorn, løve, gepard, vildkat, hyæne og sjakal.
Der er kun ca. 300 ”sorte” næsehorn tilbage og det går kun langsomt fremad og de lokale elefanter anses for at være de største i Afrika – stående er den 4 meter i skulderhøjde. Deres stødtænder derimod er relativ små grundet genetiske fejl samt mangel på mineraler i kosten.
 
Den majestætiske elsdyrantilope og den bemærkelsesværdige sabeloryx med sin dramatiske sorte og hvide markeringer er almindelige her. Fuglelivet er rigt og ca. 340 arter er opdaget, heriblandt Namibias nationalfugl, den farvestrålende højrøde tornskade. I regntiden er Etosha også en af de vigtigste fodringssteder for flamingo.
 
Swakopmund
 
En sand oase og et pusterum fra den opblæste ørken og dens ensformige varme. Et feriested ved kysten fuld af gammeldags charme og moderne faciliteter, lige fra de maleriske levn fra den tyske kolonitid til funky internetcaféer.
I de rolige omgivelser finder du både stier til gåture, palmer og smukke offentlige parker, Swakopmund museum (historie, mineralogi, botanik, etniske aspekter etc.)
 
National Marine & Research Center, et akvarium, bibliotek, indendørs svømmestadion og et grøn golfbane her midt i ørkenen. Denne følelse ”at være midt i ørkenen” er jo en attraktion i sig selv – man kan nyde ørkensynet så langt øjet rækker og stadig være indenfor kort afstand til Swakopmunds hoteller, restauranter og barer.
 
Namib- Naukluft nationalpark
 
Namib-Naukluft Nationalpark er et utroligt område og der findes stort set ikke lige. Området dækker næsten 50.000 km2 og er rangeret som den 4. største i verden (det største naturreservat i Nambia) med landskaber såsom imponerende bjerge, øde sletter, høje sandklitter, dybe kløfter og laguner.
 
Skiftende vejr ændrer udseendeet – skygger, lys og farver giver nye karakterer.
Dyrene Oryx, springbok og zebra overlever i dette barske landskab og det samme gælder for planten Welwitschia Mirabilis, en ørkenplante med et mærkeligt udseende. Der findes et velbevaret eksemplar som man mener er 1500 år gammel.
Sussusvlei
 
Synet der møder dig ved Sussusvlei kan ikke beskrives. Klitter efter klitter så langt øjet rækker – højdepunktet i den namibiske ørken, the Sussusvlei, en enorm saltpande omringet af klitter. Efter et voldsomt regnskyl, hvilket er sjældent, fyldes denne pande med vand og eftersom kridtlaget er vandtæt, bliver søen helt tyrkis i et stykke tid.
 
Farverne på klitterne og tinderne varierer fra svag abrikosfarve til knaldrød og orange og skaber flot kontrast til den forblændende hvide overflade på kridtpanderne eller søerne.
 
I regntiden er de største af disse pander tilflugtssted for vandfugle og ofte tusindvis af flamingoer. Oryx, springbok og strudser ses også ved vandkanten.
Klitterne i den namibiske ørken er dannet gennem millioner af år og formet af kraftige vinde. Man tror at størstedelen af sandet blev ført tilbage til Atlanterhavet via the Orange River. Bølgerne skubbede sandet tilbage på land og formede klitterne langs kysten. Klitterne har derefter flyttet sig ind i landet samt nordpå. Vinden fortsætter og klitterne ændrer udseende.
 
Sesriem
 
Gennem mange århundreder har tæring i naturen lavet en smal kløft – Sesriem Canyon. Den er ca. 1 km. Lang med damme undervejs og en dam for enden på ca. 30-4 meter. Disse små vandhuller tiltrækker selvsagt mange dyr og fugle.
Based on SEEEMS.CMS