visitafrica.dk
safari i afrika

Oplev migrationen i Østafrika - 15 dages safari


Tarangire


En safaritur for en lille gruppe hvor turen gennemføres enten på en tur med alle overnatninger på lodge og faststående telt camps eller som en tur hvor man både overnatter på camping og lodge/faststående telte.
 
Turen går fra Arusha til Arusha og inkluderer store højdepunkter i Tanzania og Kenya.
 
Gruppens størrelse: Minimum 4 og maksimum 12
 
Migrationen.
At se gnuvandringen I Østafrika er et af de mest spektakulære syn I verden. Næsten 2 millioner dyr vandrer til sletterne I Østafrika. Det kan dog være vanskeligt og helt uforudsigeligt at sige helt præcist hvilken rute de går idet deres vandring er afhængig af hvor regnen falder.
Denne tur her inkluderer alle de områder hvor vandringen er hyppigst på den årlige rute – og derfor kan vi garantere at du kommer til at opleve og se disse kæmpe dyreflokke.
 
 
En kort forklaring over hvor vandringen går;
 
  • Fra december til april er vandringen spredt ud over den sydlige del af Serengeti sletterne. Afhængig af regnen, går de fra Gol Kopjes i øst til Moru Kohjes i vest. Området er let tilgængeligt fra det centrale område Seronara (deltagere på turen bor på det spektakulære Kananga Special Telt Camp).
  • Fra maj til august går vandringen langsomt gennem den vestlige korridor og ind i vildtområderne Ikoma og Grumeti. Disse områder ligger udenfor Serengeti men m der ikke er nogen indhegning kan dyrene jo vandre overalt. (deltagere på turen bor på Moivaro Ikoma Telt Camp som gør at vi let har adgang til parken men også kan bruge Ikomo området (Wildlife Management Area) afhængig af hvor dyreflokkene opholder sig.
  • Fra september til slutningen af november i de korte regntider krydser dyrene og går ind i Kenya til Masai Mara. Dette er en relativ lille park sammenlignet med det store Serengeti og her har dyrene en tendens til at gå meget samlet i koncentreret flok (vi bor på Mara Eden Telt Camp og har fordelen af at stedet ligger tæt ved hvor vandringen finder sted og har privat indgang til parken).
 
 
Højdepunkter: Tarangire National Park, Lake Manyara National Park, Serengeti National Park, Ngorongoro Crater, Masai Mara Nairobi og Amboseli National Park.

 
 
Dag 1 - Afrejse
 
I flyver fra Danmark/Norge til Arusha med ankomst næste morgen.


Arusha

Dag 2 – Arusha (D)

I vil blive hentet i lufthavnen og kørt til jeres overnatningssted som ligger udenfor Arusha. Resten af dagen er til egen disposition og safarituren forberedes. Efter middagen er der et informationsmøde.
 
 
Overnatning: Moivaro Coffee Plantation Lodge eller lignende
Måltider:
Middag: På Moivaro Coffee Plantation Lodge
Ca. afstand: 50 km
Ca. køretid: 1 time
 

Tarangire
Dag 3: Arusha – Manyara Nationalpark - Lake Manyara (BLD)
 
 
Efter morgenmaden bliver I hentet på jeres hotel I Arusha og jeres livs safaritur skal nu til at begynde for alvor! Vi besøger først Arusha for at gøre de sidste indkøb før vi kører mod Lake Manyara National Park - en tur der tager ca. 2 timer. Manyara Nationalpark er ikke kun kendt for sine store flamingoflokke men i særdeleshed også for de sjældne træklatrende løver.
 
 
Overnatning: Rift Valley Photographic Lodge eller lignende
Måltider:
Morgenmad: På Moivaro Coffee Plantation Lodge
Lunch: Picnic lunch medbragt fra Moivaro Coffee Plantation Lodge
Middag: På Rift Valley Photographic Lodge
Ca. afstand: 200 km
Ca. køretid: 4-5 timer (inklusiv safari)

Tarangire
Dag 4: Kultur - Lake Manyara (BLD)
 
 
Efter morgenmaden er der afgang til en kulturel oplevelse i Mto-wa-Mbu hvor man starter på markedet og herefter besøg hos en Chagga familie som producerer bananøl. På vej forbi mange farme vil guiden introducere jer til forskellige frugter og grøntsager som vokser i området og forklare om økosystemet her.
Efter vi har haft et delikat velsmagende hjemmelavet måltid hos en lokal familie besøger vi en center for handikappede børn samt en skole.

Sidst på eftermiddagen besøger vi en Masai boma for at se mere af denne specielle kultur. Masai folket er nomader og folkene her går også men ikke hele tiden.
Vi er retur på lodgen for middag og overnatning.
 
 
Overnatning: Rift Valley Photographic Lodge eller lignende
Måltider:
Morgenmad: På Rift Valley Photographic Lodge
Lunch: Picnic lunch medbragt fra Rift Valley Photographic Lodge
Middag: På Rift Valley Photographic Lodge
Ca. afstand: - km
Ca. køretid: - timer


Gnu
Dag 5: Manyara – Ngorongoro – Serengeti National Park (BLD)
 
I dag tidlig afrejse på safari i det verdenskendte sted Ngorongoro Krateret. For mange er dette højdepunktet på safarituren. I krateret kan man finde alle dyr fra The Big 5 inklusiv en mindre flok af dyrene black rhino.
Efter frokost går turen mod Serengeti gennem de storslåede vidder. Dette er præcist det som Serengeti er så kendt for – de endeløse græssletter og selve billedet af afrikansk savanne.
 
Overnatning:
Delvis accommodated - Camping i spidstelt med fælles badefaciliteter på Kananga Special Tented Camp eller lignende
Fuldt accommodated - Faststående telte med en-suite badefaciliteter på Kananga Special Tented Camp eller lignende

Gnu
Dag 6: Serengeti National Park (Seronera) (BLD)
 
I tilbringer en hel dag med safari I Seronera området af Serengeti. Serengeti er kendt for sit rige dyreliv hele året rundt og i den tørre sæson specielt et populært sted på grund af den sky leopard.
 
Overnatning:
Delvis accommodated - Camping i spidstelt med fælles badefaciliteter på Kananga Special Tented Camp eller lignende
Fuldt accommodated - Faststående telte med en-suite badefaciliteter på Kananga Special Tented Camp eller lignende

group
Dag 7: Serengeti National Park (Ikoma) (BLD)
 
Turen går nu længere nordpå mod Ikoma for at opleve en anden del af Serengeti. Her er flere buske og bevoksninger og med garanti for vand er dette område stedet som er meget kendt for et høj antal dyr. Vi spiser frokost på campen og kommer i orden før vi kører en safari i mørket i Ikoma Wildlife Management området.
 
Overnatning:
Delvis accommodated - Camping i spidstelt med fælles badefaciliteter på Moivaro Ikoma Tented Camp eller lignende
Fuldt accommodated - Faststående telte med en-suite badefaciliteter på Moivaro Ikoma Tented Camp eller lignende

giraf
Dag 8: Serengeti (Ikoma) (BLD)
 
Denne morgen skal I opleve en safari til fods. Der er selvfølgelig en ranger med for at opleve bushen fra et helt andet perspektiv. Frokost indtages tilbage på lodgen og eftermiddagen er til egen disposition.
 
Overnatning:
Delvis accommodated - Camping i spidstelt med fælles badefaciliteter på Moivaro Ikoma Tented Camp eller lignende
Fuldt accommodated - Faststående telte med en-suite badefaciliteter på Moivaro Ikoma Tented Camp eller lignende

Dag 9: Ikoma – Masai Mara (BLD)
 
Denne morgen fortsættes turen nordpå og krydser grænsen ind til Kenya før vi vi kører mod Masai Mara Nationalpark. Masai Mara er området hvor man finder Masai folket – nomade hyrder som har valgt denne livstil og som har lov til at drive deres kvæg i dette område.
Bevoksningen i parken indeholder både skovene langs kanten af floderne Mara og Talek, akacietræerne og den åbne savanne. (Bemærk venligst at dette er en lang køredag og inkluderer også at man krydser grænsen, noget der kan tage lidt ekstra tid).
 
Overnatning: Masai Mara Eden Tented Camp eller lignende

nbo
Dag 10: Masai Mara (BLD)
 
I dag bruges en hel dag på safari I den berømte Masai Mara nationalpark; løve, leopard, gepard, gnu, giraf, bøffel, jakal, gazelle, impala og elefant. Flodheste og krokodiller i massevis findes i floderne og fuglelivet er også enormt.
 
Overnatning: Masai Mara Eden Tented Camp eller lignende
 
Dag 11: Masai Mara – Nairobi (BL)
 
Efter morgenmad køres der mod Nairobi, Kenyas hovedstad. Eftermiddagen er til egen disposition hvor man kan slappe af eller udforske byen. Nairobi er en summende, levende og meget interessant by omkranset af et flot landskab.
Det centrale business område er altid travlt og helt modsætning til det afrikanske liv ude i bushen.
 
Overnatning: Osoita Lodge eller lignende

impala
Dag 12: Nairobi – Amboseli (BLD)
 
Efter morgenmaden udforsker vi Nairobi og indkøber forsyninger før vi kører mod Amboseli. Frokost indtages undervejs på ruten og om eftermiddagen er vi fremme ved campen og kan installeres.
 
Overnatning: Sopa Amboseli
 
Dag 13: Amboseli National Park (BLD)
 
Efter morgenmad køres der ind I Amboseli nationalpark til safari – en ny og spændende dag. Amboseli er kendt for de store elefantflokke som giver det perfekte safaribillede med Kilimanjaro i baggrunden.
 
Overnatning: Sopa Amboseli

gruppe
Dag 14: Amboseli – Arusha (BLD)
 
Efter en god og afslappende morgenmad køres der mod Arusha. På vej passerer vi byen Moshi ved foden af Kilimanjaro.
 
Overnatning: Moivaro KIA Lodge
 
Dag 15: Arusha (B)
 
Turen slutter efter morgenmaden.
KIA Lodge ligger ikke langt fra Kilimanjaro International Airport og dermed er det let I forhold til hjem- eller videre rejse. .
 
Dag 16
 
Hjemkomst

Pris: 
 
Forbehold for ledige pladser samt valutakurser.
 
Prisen inkluderer:
 
Lodge tur: Vejl. 36.195,- inkl. fly tur/retur inkl. Skatter og afgifter, 13 nætter I lodge/faststående teltcamps med en-suite badeværelser, al transport I fuldt udstyret 4x4 safaribil, safari som nævnt, måltider (hvoraf nogle af disse bliver forberedt af guiden på campen), aktiviteter som nævnt, park indgangspriser, professional lokal chauffør/guide.
 
Delt camping/lodge tur: Vejl. DKK 26.995,- inkl. fly tur/retur inkl. Skatter og afgifter. 6 nætter camping I spidstelt og 7 nætter I lodge/ faststående teltcamp, al transport I fuldt udstyret 4x4 safari bil, safari som nævnt, brug af camping udstyr, måltider (hvoraf nogle forberedes af guiden), aktiviteter som nævnt, park indgangsgebyrer, professional lokal chauffør/guide.
 
Prisen inkluderer ikke:
Rejseforsikring, overnatning før og efter turen, alle drikkevarer, drikkepenge og egne fornødenheder.
 
Måltider: B – morgenmad, L – frokost, D – middag
 
 


Vælg tur


Pris- Lodge tur: Vejl. 36.195,-


Navn*

Vælg afrejsedato*
Antal rejsende - børn under 12 år kontakt os
Tlf.*
E- mail*
Adr.
Post nr. og By *
Fritekst til din rejse[Send]
Mitt Afrika ApS Tlf.: 0045 7448 6420 info@visitafrica.dk
Skovhøj 35 Høruphav DK-6470 Sydals. CVR nr. DK28677227. Rejsegarantifonden nr. 1876.

 

Based on SEEEMS.CMS